Αρκετή ζέστη και ηλιοφάνεια - Ο καιρός την Τετάρτη 19/05/2021

2021-05-18

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη την χώρα κατά την διάρκεια της Τετάρτης, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Λίγες νεφώσεις θα τις έχουμε μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα νότια έως 5 Μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα πνέει Δ-ΝΔ άνεμος ο οποίος μετά το μεσημέρι στα βόρεια ανοιχτά της Κρήτης θα ενισχυθεί αρκετά και το βράδυ θα φτάνει την ένταση των 7 Μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέει Ν άνεμος έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26 βαθμούς (τοπικά στον Έβρο έως 27 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας