Αρκετή ζέστη και ηλιοφάνεια - Ο καιρός την Τρίτη 30/06/2020

2020-06-29

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν την Τρίτη στην χώρα μας καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μόνο στην βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά, λίγο πιο πυκνές στα βορειοδυτικά. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις με την ένταση σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα να "αγγίζει" τα 7 Μποφόρ κατά τόπους και κατά διαστήματα. 

Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ και στα ανατολικά το απόγευμα 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας