Αρκετή ζέστη στα δυτικά, δροσιά στα ανατολικά και πολύ ισχυροί βοριάδες - Ο καιρός την Δευτέρα 13/07/2020

2020-07-12

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες ξεκινάει η νέα εβδομάδα στην χώρα μας, καθώς την Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη την χώρα με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Παρ'όλα αυτά, δεν θα λείψουν κάποιες νεφώσεις από τα δυτικά και βόρεια ορεινά - ημιορεινά και κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών ενδέχεται να εκδηλωθούν σύντομης διάρκειας μπόρες κυρίως στην ορεινή κεντρική Μακεδονία, τα ορεινά της Ηπείρου και τα ορεινά της δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με την ένταση ιδιαίτερα στα βόρεια να "αγγίζει" κατά διαστήματα τα 7 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο ο βοριάς θα διατηρηθεί έως και πολύ ισχυρός καθώς η ένταση δεν αποκλείεται τοπικά να φτάσει τα 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε μερική πτώση στα ανατολικά και βόρεια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 31 βαθμούς (στην βόρεια Κρήτη όχι πάνω από 26 με 28 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά πιθανώς κατά τόπους μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη τιμή θα κυμαίνεται έως και 5 βαθμούς πιο κάτω.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά με ένταση 5 με 7 Μποφόρ και αργότερα πιο εξασθενημένοι στα 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας