Αρκετή ζέστη στα ηπειρωτικά - Ο καιρός την Τετάρτη 01/07/2020

2020-06-30

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε την πρώτη ημέρα του Ιουλίου στην χώρα μας, καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί κατά τόπους καθώς η ένταση θα "αγγίζει" τα 7 Μποφόρ σε πολλές περιοχές. 

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 20 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 22 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη δεν αποκλείεται να φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά παράκτια θα κυμαίνεται 3 με 4 βαθμούς πιο κάτω. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις και αργότερα από Ν με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας