Αρκετό κρύο και πολύ ισχυροί βοριάδες στα ανατολικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 19-03-2020

2020-03-18

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένουμε Πέμπτη στην χώρα μας καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Ωστόσο στην ανατολική χώρα και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου θα έχουμε συννεφιά κατά διαστήματα αρκετά πυκνή, οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή υπάρχει επίσης στο κεντρικό Ιόνιο νωρίς το πρωί. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις που σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα πνέουν πολύ ισχυροί και θα φτάνουν την ένταση των 8 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε λίγη συννεφιά κυρίως τις πρωινές ώρες και αρκετή ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά πολύ ισχυροί 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας