Αρκετό κρύο την νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 02-12-2019

2019-12-01

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Δευτέρα χωρίς πάντως να λείπουν κάποιες τοπικές νεφώσεις. Λίγο πιο πυκνές θα είναι οι νεφώσεις στην δυτική και βόρεια Ελλάδα και δεν αποκλείεται στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, τα παράκτια της Ηπείρου, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την βορειοδυτική Πελ/νησο να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά και ασθενώς μετά το απόγευμα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν με ένταση 3-4Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 0 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους λίγο πιο πυκνές και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας