Αρκετό κρύο την νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά - Πρόσκαιρες βροχές στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Μ.Πέμπτη 16/04/2020

2020-04-15

Μετά από μία σύντομη χειμωνιάτικη παρένθεση στην βόρεια Ελλάδα όπου εκδηλώθηκαν βροχές αλλά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, ο καιρός σταδιακά από την Μ.Πέμπτη και μετέπειτα θα επανέλθει στο ανοιξιάτικο μοτίβο των προηγούμενων ημερών. Παρ'όλα αυτά όμως τις νυχτερινές και πρωινές ώρες θα κάνει αρκετό κρύο στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα (κατά τόπους θα δημιουργηθούν συνθήκες παγετού) ενώ αναμένονται και πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα ανατολικά και νότια.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Μ.Πέμπτη 16/04/2020

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα κυριαρχήσει η συννεφιά και θα σημειωθούν βροχές οι οποίες κατά τόπους θα έχουν αξιόλογο χαρακτήρα. Μικρότερη αλλά υπαρκτή είναι η πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές στις Κυκλάδες και κυρίως στην βόρεια Κρήτη. Τα φαινόμενα γρήγορα μέσα στο πρωί στα ανατολικά θα σταματήσουν και μέχρι το μεσημέρι και στην Κρήτη και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ εκτός από τον Πατραϊκό όπου τις πρωινές κυρίως ώρες θα πνέει Α άνεμος 5 και πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί βοριάδες με την ένταση να φτάνει τα 8 Μποφόρ, από το απόγευμα ωστόσο σταδιακά θα εξασθενήσουν. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους την νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά (κυρίως στην δυτική Μακεδονία και στα βόρεια τμήματα της Θράκης).

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και ίσως λίγη συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ, βαθμιαία ωστόσο μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας