''Άρωμα'' Άνοιξης ο καιρός την Κυριακή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 02-02-2020

2020-02-01

Διατηρείται σε γενικές γραμμές ο πολύ καλός καιρός στην χώρα μας την Κυριακή καθώς αναμένεται ηλιοφάνεια στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, ωστόσο δεν θα λείψουν κάποιες νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι λίγο πυκνότερες. Δεν αποκλείεται μάλιστα στις Κυκλάδες, την νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να ψιχαλίσει τοπικά και για λίγο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν κυρίως διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ και κατά τόπους άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας