Αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 27-04-2020

2020-04-26

Αρκετά άστατος αναμένεται ο καιρός στην χώρα μας την Δευτέρα καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 27/04/2020

Η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά σε ολόκληρη την χώρα με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις κυρίως στα νησιά του νοτίου Αιγαίου και ηλιοφάνεια. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα, οι οποίες στα κεντρικά και κυρίως τα βόρεια θα πυκνώσουν. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Θράκη, την Μακεδονία και κατά τόπους στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας της κεντρικής και βόρειας Στερεάς Ελλάδας και ίσως της βόρειας Πελ/νησου. Μάλιστα κατά τόπους δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα ιδιαίτερα στα βόρεια και να σημειωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις. Από αργά το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλα τα προαναφερθέντα τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώσουν και τις θερμές ώρες της ημέρας υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικής μπόρας ή και καταιγίδας κυρίως πάντως περιμετρικά της πόλης. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας