Αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 11-10-2019

2019-10-10

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή κυρίως στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα όπου τις θερμές ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες που ίσως πρόσκαιρα και σε τοπικό χαρακτήρα θα είναι έντονες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 11/10/2019

Στο ξεκίνημα της ημέρας αναμένονται σχετικά καλές καιρικές συνθήκες στα περισσότερα τμήματα της χώρας μας με διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές νεφώσεις κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Νωρίς το πρωί στα νησιά του Ιονίου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες στα ανοιχτά. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά οι οποίες θα είναι πυκνότερες στην Στερεά Ελλάδα και την Πελ/νησο, οπότε τις θερμές ώρες θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες ίσως μάλιστα τοπικά ισχυρές. Πιθανότητα για κάποια πρόσκαιρη βροχή υπάρχει επίσης για τα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και το κεντρικό Ιόνιο, ενώ στην Κρήτη το μεσημέρι ίσως εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στα ορεινά. Τα φαινόμενα μέσα στο βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν και την νύχτα θα σταματήσουν. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 5-6Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αραιές νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα τις θερμές ώρες της ημέρας να εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας