Αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 28-03-2020

2020-03-27

Αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας και κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, περιμένουμε το Σάββατο στην χώρα μας. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς έως μέτριοι στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 28/03/2020 

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά καλά στα περισσότερα τμήματα της χώρας μας με τοπικές συννεφιές και διαστήματα με ηλιοφάνεια, εκτός από τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική Μακεδονία και πιθανώς το κεντρικό και νότιο Ιόνιο και την δυτική Πελ/νησο όπου θα έχουμε συννεφιά με τοπικές βροχές. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν περισσότερες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και τις περισσότερες περιοχές της Πελ/νησου. Μπόρες τοπικού χαρακτήρα δεν αποκλείονται επίσης και στα υπόλοιπα ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν σε γενικές γραμμές μέχρι το τέλος της ημέρας, ωστόσο σταδιακά θα αποκτήσουν πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα. Τέλος πιθανότητα για τοπικές βροχές τις βραδινές κυρίως ώρες υπάρχει για την Θράκη ενώ καλύτερος θα είναι ο καιρός στα νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4 με 6 Μποφόρ και στο υπόλοιπο από Β διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια του νομού ενώ δεν αποκλείεται και παροδική καταιγίδα. Βελτίωση του καιρού αναμένουμε αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά από την αρχή της ημέρας με ασθενείς βροχές, φαινόμενα που το μεσημέρι ίσως γίνουν λίγο πιο αξιόλογα. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας ωστόσο θα είναι πολύ τοπικά και ασθενή. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας