Αστάθεια με τοπικές μπόρες και καταιγίδες την Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 18-10-2019

2019-10-17

Μερική αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Παρασκευή στην χώρα μας. Παράλληλα οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν ασθενείς στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία δεν πρόκειται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή 18/10/2019 

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε να επικρατήσει αίθριος καιρός σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα και μόνο στην Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα πρέπει να εμφανιστούν νεφώσεις αραιές κατά βάση. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, κατακόρυφες αναπτύξεις νεφώσεων θα παρατηρηθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα και έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές με την μορφή μπόρας και καταιγίδες στην δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την δυτική και μέρος της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και την κεντρική και βόρεια Πελ/νησο (τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά και τα ημιορεινά τμήματα). Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην Κρήτη και ίσως πρόσκαιρα στο κεντρικό Ιόνιο. Τα φαινόμενα σταδιακά προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν σταματήσει παντού. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με καλύτερες καιρικές συνθήκες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στην αρχή της ημέρας λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει στην δυτική και βόρεια Αττική και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για παροδική βροχή σύντομης διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα γύρω ορεινά και ενδέχεται τις θερμές ώρες της ημέρας να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας