Αστάθεια με τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 29-03-2020

2020-03-28

Εκ νέου αστάθεια με τοπικού χαρακτήρα μπόρες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Κυριακή 29/03 στην χώρα μας. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 29/03/2020 

Στο ξεκίνημα της ημέρας, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και τις πρωινές - προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ίσως στο κεντρικό Ιόνιο και την βορειοδυτική Πελ/νησο. Γρήγορα καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις σχεδόν σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό, οπότε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την βόρεια Πελ/νησο και ίσως στην ορεινή Κρήτη. Δεν αποκλείονται μάλιστα και διάσπαρτες καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά το απόγευμα θα εξασθενίσουν και το βράδυ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη την χώρα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Δ κυρίως διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με σχετικά αίθριο καιρό και λίγα σύννεφα. Γρήγορα προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν μπόρες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια του νομού με πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας