Άστατη καιρικά η νέα εβδομάδα στην χώρα μας - Εκτίμηση καιρού Ελλάδος έως την Κυριακή 24/11/2019

2019-11-16

Αρκετά ενδιαφέρουσα προβλέπεται να είναι η νέα εβδομάδα στην χώρα μας καθώς και πάλι δεν θα λείψουν οι βροχές και οι καταιγίδες από τις περισσότερες (αν όχι όλες) τις περιοχές της χώρας μας με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν τοπικά και έντονα καιρικά φαινόμενα. Πάντως χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές ως μια άστατη εβδομάδα αφού θα υπάρξουν και πολύ μεγάλα διαστήματα καλοκαιρίας προς τα τέλη αυτής. Θερμοκρασιακά δεν φαίνεται κάποια σημαντική αλλαγή αν και προς τα τέλη αναμένεται μια σχετική πτώση του υδραργύρου στα κεντρικά και τα βόρεια.

Πολύ βροχερό σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα είναι το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη 19-20/11 καθώς μια ατμοσφαιρική διαταραχή ερχόμενη από τα δυτικά και κινούμενη βορειοανατολικά θα περάσει πάνω από την χώρα μας και θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα αυτής με τα φαινόμενα μάλιστα τοπικά να είναι ισχυρά. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν τα Δωδεκάνησα όπου δεν φαίνεται να επηρεάζονται από αυτήν την αλλαγή του καιρού ή τουλάχιστον όχι τόσο όπως η υπόλοιπη χώρα.  

Από την Πέμπτη 21/11 μέχρι την Κυριακή 24/11 δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο καιρικά καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες θα απουσιάζουν και μόνο στην Κρήτη υπάρχει πιθανότητα την Παρασκευή να εκδηλωθούν βροχές. 

Συνοπτικά λοιπόν το καιρικό ενδιαφέρον για την νέα εβδομάδα στρέφεται στο διήμερο Τρίτης - Τετάρτης. Αρκετά προγνωστικά στοιχεία θέλουν τα φαινόμενα να έχουν και μεγάλη διάρκεια και μεγάλη ένταση καθιστώντας αυτήν την κακοκαιρία πολύ αξιόλογη. 

Πάμε λοιπόν να δούμε πολύ συνοπτικά τον καιρό της νέας εβδομάδας:

Δευτέρα 18/11: Στην αρχή βροχές και καταιγίδες στα δυτικά με γρήγορη βελτίωση. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 19/11: Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι σε όλη σχεδόν την χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Καλύτερος ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Τετάρτη 20/11: Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα δυτικά και από το μεσημέρι. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Πέμπτη 21/11: Βελτιωμένος ο καιρός σε όλη την χώρα και μόνο το πρωί υπάρχει πιθανότητα για λίγες βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Παρασκευή 22/11: Πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια. 

Σάββατο 23/11 - Κυριακή 24/11: Καλός ο καιρός σε όλη την χώρα. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

Μείνετε συντονισμένοι στο hellasmeteo.gr, θα ακολουθήσουν λεπτομερείς προγνώσεις το επόμενο διάστημα που θα εκτιμούν την ένταση, την έκταση και την διάρκεια των φαινόμενων.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας