Άστατος ο καιρός με επιλεκτικές βροχές - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 31-03-2020

2020-03-30

Αρκετά άστατος αναμένεται ο καιρός στην χώρα μας την Τρίτη καθώς θα έχουμε αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, δεν θα λείψουν όμως οι τοπικές βροχές σε ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Παράλληλα οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν ασθενείς στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 31/03/2020 

Στο ξεκίνημα της ημέρας ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος στις νότιες Κυκλάδες και κυρίως την Κρήτη με βροχές αξιόλογου χαρακτήρα ενώ δεν αποκλείονται και πρόσκαιρες καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι νωρίς το μεσημέρι και στην συνέχεια θα κινηθούν εξασθενημένα ανατολικότερα δίνοντας κάποιες τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα Δωδεκάνησα σύντομης διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις πιο πυκνές στα δυτικά. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν περισσότερες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της κεντρικής και βόρειας Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα στην ορεινή Ήπειρο θα έχουν σύντομη διάρκεια ενώ προς το βράδυ στην δυτική και κεντρική Μακεδονία δεν αποκλείεται να έχουμε λίγο πιο αξιόλογες βροχές

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις με την ένταση στα βόρεια να φτάνει μέχρι 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά, κατά διαστήματα πιο πυκνή αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ιδιαίτερα στα κεντρικά και νότια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με λίγη συννεφιά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν περισσότερες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα ενδέχεται να παρουσιάσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας