Άστατος ο καιρός με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 03/05/2020

2020-05-02

Αρκετά άστατος θα είναι ο καιρός την Κυριακή στην χώρα μας καθώς αναμένονται νεφώσεις τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας σε κεντρικές και βόρειες περιοχές, οπότε και θα σημειωθούν μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν με μέτριες εντάσεις στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 03/05/2020 

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών, αναμένεται μια πρόσκαιρη αλλά σημαντική επιδείνωση του καιρού στα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου και τα νοτιοανατολικότερα τμήματα της Θράκης με βροχές και τοπικές καταιγίδες που ενδεχομένως πρόσκαιρα και κατά τόπους θα είναι έντονες. Σταδιακά πάντως το πρωί τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν οπότε και ο καιρός θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις περισσότερες κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές και τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στην Θράκη αλλά και στα ορεινά - ημιορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα σιγά σιγά θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Δ κυρίως διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις θερμές ώρες της ημέρας ενδέχεται να σημειωθούν μπόρες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά όπου και ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας