Άστατος ο καιρός με μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην βόρεια Ελλάδα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 02/05/2020

2020-05-01

Άστατος θα καταστεί ο καιρός το Σάββατο στην χώρα μας με την συννεφιά να εμμένει στην βόρεια κυρίως Ελλάδα, οπότε και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ανατολική χώρα όπου και θα έχουμε περισσότερη ζέστη από τα δυτικά. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 02/05/2020

Η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι αραιές νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αναπτυχθούν πυκνότερες νεφώσεις στα βόρεια και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Θράκης και της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα μάλιστα θα έχουν κατά τόπους και κατά περιόδους αξιόλογο έως και έντονο χαρακτήρα ιδιαίτερα στα πιο ορεινά ενώ διάσπαρτες μπόρες θα έχουμε και κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών. Τοπικού χαρακτήρα βροχές θα έχουμε και στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με γενικά καλό καιρό, ωστόσο η αραιή συννεφιά θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα τμήματα. Μάλιστα αργά το βράδυ δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στο βόρειο Ιόνιο και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις με την ένταση στα βορειοδυτικά της Κρήτης να φτάνει τα 7 Μποφόρ και τέλος στο υπόλοιπο Πέλαγος από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 27 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια, ωστόσο βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ, στα δυτικά όμως και κυρίως στον Κορινθιακό οι Δ άνεμοι θα αγγίζουν την ένταση των 6 και ίσως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αραιές νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώσουν με αυξημένη την πιθανότητα αργά το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν μπόρες και ίσως διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως περιμετρικά της πόλης (ενδεχομένως και μέσα στο κέντρο). Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας