Άστατος ο καιρός με σύντομες τοπικές μπόρες στα ορεινά ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 30-03-2020

2020-03-29

Παραμένει και την Δευτέρα ο άστατος καιρός στην χώρα μας με συννεφιές στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας και σύντομες τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 30/03/2020 

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ καλά με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και κάποιες νεφώσεις αραιές κατά βάση στο νότιο Ιόνιο, την νότια Πελ/νησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν νεφώσεις σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται να σημειωθούν ολιγόλεπτης διάρκειας τοπικές μπόρες στα ορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και βόρειας Στερεάς Ελλάδας και ίσως της βόρειας Πελ/νησου. Γρήγορα τα όποια φαινόμενα μέχρι αργά το απόγευμα θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές. Το βράδυ ωστόσο στο νότιο Ιόνιο και την νότια - νοτιοδυτική Πελ/νησο ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση με τοπικές βροχές

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από Α κυρίως διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο βόρειο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ καλά με ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές κυρίως στα γύρω ορεινά και δεν αποκλείεται να σημειωθεί παροδική βροχή στα δυτικά του νομού σύντομης διάρκειας. Η συννεφιά θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Και εδώ το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για σύντομες τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας