Άστατος ο καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 13-12-2019

2019-12-12

Αρκετά άστατο αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή καθώς θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μπόρες, βροχές και καταιγίδες τοπικά μάλιστα ισχυρές. Παράλληλα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν βαθμιαία ενίσχυση ενώ η θερμοκρασία δεν πρόκειται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 13/12/2019

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο ο καιρός θα είναι άστατος και θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μπόρες και ίσως τοπικές καταιγίδες στα ανοιχτά του Ιονίου. Από αργά την νύχτα όμως προς τα μεσάνυχτα αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλα τα δυτικά. Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις). Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι κάπως καλύτερος με αυξημένη πάντως συννεφιά η οποία θα δίνει τοπικές ασθενείς βροχές. Τέλος πιθανότητα για διάσπαρτες καταιγίδες υπάρχει το πρωί για τις βόρειες Κυκλάδες ενώ το δυτικό και νότιο τμήμα της Κρήτης θα δέχεται κατά διαστήματα βροχές και καταιγίδες ίσως τοπικά ισχυρές

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις αρχικά ασθενείς έως μέτριοι με ένταση 4-5Μπ. Από αργά το απόγευμα προς το βράδυ όμως θα ενισχυθούν σημαντικά και θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις φτάνοντας τα 6-7Μπ. (προς την αλλαγή της ημέρας η ένταση θα φτάνει ακόμα και τα 8 με 9 Μποφόρ). Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση μέχρι 6Μπ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Νωρίς το πρωί υπάρχει πιθανότητα βροχής στα ανατολικά και νότια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνή η οποία ίσως αφήσει τοπικές ψιχάλες ή και ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας