Ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 02-03-2020

2020-03-01

Αρκετά νεφελώδης αναμένεται να είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα στην χώρα μας με τις νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους να πυκνώνουν αλλά και να δίνουν την θέση τους σε διαστήματα με ηλιοφάνεια. Περισσότερο μουντός θα είναι ο καιρός στα δυτικά και κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά Ελλάδα όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές το πρώτο μισό της ημέρας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν γενικά διευθύνσεις με την ένταση πρόσκαιρα να αγγίζει τα 7 Μποφόρ στα κεντρικά. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας