Ασθενείς τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια - Ο καιρός την Κυριακή 08/11/2020

2020-11-07

Με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει η ημέρα της Κυριακής στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ιδιαίτερα στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα έχουμε πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Από τις Σποράδες και νοτιότερα και συγκεκριμένα στην ανατολική Στερεά Ελλάδα (κυρίως Βοιωτία και Εύβοια), τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι πιο άστατος με συννεφιά η οποία κατά διαστήματα και κατά τόπους θα πυκνώνει, οπότε κατά την διάρκεια της ημέρας είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές (κυρίως τα φαινόμενα θα εστιάζονται στην βόρεια Κρήτη). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ενισχυμένοι στα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, οπότε ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από B κυρίως διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας