Ασθενείς τοπικές βροχές στα ορεινά και δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Τρίτη 18/08/2020

2020-08-17

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές την Τρίτη στην χώρα μας, με τον αίθριο καιρό να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο κατά την διάρκεια των θερμών ωρών, θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους στα πιο ορεινά της δυτικής και βόρειας κυρίως Ελλάδας, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικοί όμβροι κυρίως στην δυτική και κεντρική Μακεδονία και κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί ιδιαίτερα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με την ένταση να φτάνει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και τοπικά στα δυτικά έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως θα συννεφιάσει και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα πιο βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα ανέβει 2 με 3 βαθμούς πιο πάνω. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας