Ασθενείς βροχές στα δυτικά και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 11-01-2020

2020-01-10

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας το Σάββατο καθώς αναμένεται ηλιοφάνεια αλλά και διαστήματα με νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους λίγο πυκνότερες. Στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Επτάνησα και τα δυτικά παράκτια ηπειρωτικά τμήματα οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές και δεν αποκλείεται να δώσουν πολύ ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές - προμεσημβρινές ώρες. Τέλος και στην βόρεια Ελλάδα θα έχουμε κατά διαστήματα συννεφιά η οποία κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα δώσει τοπικού χαρακτήρα ασθενείς βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Στην δυτική Μακεδονία ενδέχεται τα φαινόμενα πρόσκαιρα να είναι αξιόλογα και προς το τέλος της ημέρας δεν αποκλείεται να καταφέρει να χιονίσει μέχρι τα 700 μέτρα

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -2 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις που το απόγευμα θα στραφούν σε Β με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας