Ασθενείς βροχές στα κεντρικά και νότια - Ο καιρός την Πέμπτη 12/11/2020

2020-11-11

Θα παραμείνει και την Πέμπτη ο σχετικά μουντός καιρός κυρίως στις κεντρικές, τις ανατολικές και τις νότιες περιοχές της χώρας μας, καθώς θα επικρατήσει η συννεφιά η οποία και πάλι θα δώσει ασθενείς και τοπικού χαρακτήρα βροχές. Παράλληλα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν σημάδια εξασθένισης ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 12/11/2020

Στην δυτική και την βόρεια Ελλάδα, η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με αρκετά καλό καιρό καθώς θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, εκτός από την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη όπου θα έχουμε περισσότερη συννεφιά. Προς το απόγευμα ωστόσο και κυρίως τις βραδινές ώρες, θα πρέπει να αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις στην δυτική - νοτιοδυτική Πελ/νησο, οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν, οπότε υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, ασθενείς κατά βάση. Στην ανατολική και νότια Θεσσαλία (Μαγνησία), την βόρεια - βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελ/νησο, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, το πρώτο μισό της ημέρας θα έχουμε αρκετή συννεφιά η οποία θα δώσει ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Μαγνησία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την βόρεια Εύβοια και την βόρεια Κρήτη. Μετά το μεσημέρι πάντως οι νεφώσεις σταδιακά θα αραιώσουν και θα επικρατήσουν διαστήματα με ηλιοφάνεια. Τέλος, αρκετά καλός καιρός αναμένεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές στο θρακικό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, εξασθενημένοι με την μέγιστη ένταση να μην ξεπερνά τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική το πρώτο μισό της ημέρας περιμένουμε νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στα δυτικά και τα βόρεια. Μετά το μεσημέρι θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες και αρκετή ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας