Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 03-04-2020

2020-04-02

Αρκετά μουντός αναμένεται ο καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα την Παρασκευή με πυκνές νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα νότια τμήματα ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει σχεδόν σε όλη την χώρα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 03/04/2020 

Στο ξεκίνημα της ημέρας ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα με τις νεφώσεις κατά τόπους να είναι αρκετά πυκνές. Τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται προς το μεσημέρι στην κεντρική και βόρεια Πελ/νησο και την δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα ενώ τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα κινηθούν βορειότερα επηρεάζοντας την Ήπειρο, την κεντρική και νότια Θεσσαλία και τις Σποράδες. Πιθανότητα για τοπικά και ασθενή φαινόμενα υπάρχει για τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη ίσως ψιχαλίσει η βρέξει ασθενώς το πρωί. Τέλος καλύτερες καιρικές συνθήκες με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια περιμένουμε στην Θράκη.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Α γενικά διευθύνσεις που στα νότια η ένταση θα φτάνει τα 7 Μποφόρ ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Α-ΒΑ κυρίως διευθύνσεις με την ένταση στα νότια να φτάνει και εδώ τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένη συννεφιά από την αρχή μέχρι το τέλος της ημέρας ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένη συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας