Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες με τοπικές βροχές - Ο καιρός την Δευτέρα 14/06/2021

2021-06-13

Ιδιαίτερα ψυχρός για την εποχή αναμένεται να καταστεί ο καιρός την Δευτέρα στην χώρα μας, όπου ιδίως τις νυχτερινές και πρωινές ώρες θα κάνει αρκετή ψύχρα κυρίως στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, διάσπαρτα φαινόμενα βροχών και καταιγίδων αναμένεται να σημειωθούν κατά την διάρκεια της ημέρας κυρίως στην ανατολική κυρίως χώρα, ενώ και οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση, ιδιαίτερα στο Ιόνιο.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 14/06/2021

Κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα νησιά του θρακικού, αλλά και τα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βροχές αναμένονται επίσης μέσα στην νύχτα σε Σποράδες, ανατολική Στερεά Ελλάδα και βόρειες Κυκλάδες, φαινόμενα τα οποία εδώ θα παρουσιάζουν αρκετά πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν περίπου μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ στην συνέχεια θα αρχίσουν να εξασθενούν και να υποχωρούν σταδιακά.

Στην συνέχεια, καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά τμήματα και θα έχουν την τάση να πυκνώνουν. Πιο επιδεινωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός στην περιοχή της Θράκης και στα ανατολικότερα τμήματα της Μακεδονίας, όπου θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε Στερεά Ελλάδα και Πελ/νησο, τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά και περιορισμένα στα ορεινότερα τμήματα. Μπόρες τοπικού χαρακτήρα αναμένεται επίσης να σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης, καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Διάσπαρτα φαινόμενα βροχών ή και καταιγίδων, περιμένουμε και τις βραδινές ώρες σε Θράκη (κυρίως στον Έβρο), θρακικό, Σποράδες, ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σημαντικά με την ένταση να φτάνει τα 7 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Β διευθύνσεις, με την μέγιστη ένταση να φτάνει τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά της νυχτερινές και πρωινές ώρες, η οποία θα δώσει τοπικές βροχές κυρίως στα πιο ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού. Μικρή πιθανότητα μπόρας υπάρχει και για τις θερμές ώρες της ημέρας στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Β διευθύνσεις, αρχικά ενισχυμένοι στα 5 με 6 Μποφόρ και μέσα στην ημέρα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα γύρω ορεινά και προς το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις Β διευθύνσεις αρχικά ισχυροί με την ένταση να φτάνει τα 6 Μποφόρ, σταδιακά όμως μέσα στην ημέρα θα παρουσιάσουν εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας