Χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, επιλεκτικές βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 23-04-2020

2020-04-22

Διατηρείται και την Πέμπτη το κρύο για την εποχή στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας καθώς οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα βόρεια. Παράλληλα στην αρχή της ημέρας θα έχουμε αρκετές βροχές στα βορειοδυτικά αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι ισχυροί.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 23/04/2020

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών, ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος στα βορειοδυτικά καθώς θα κυριαρχήσει η συννεφιά και θα σημειωθούν βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και την δυτική - βορειοδυτική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα μάλιστα στις περισσότερες περιοχές θα έχουν αξιόλογο χαρακτήρα ενώ παράλληλα θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Συγκεκριμένα οι χιονοπτώσεις στην δυτική Μακεδονία θα κατέβουν μέχρι τα 600 με 700 μέτρα (αυξημένη είναι η πιθανότητα να σημειωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση στην πόλη της Φλώρινας), ενώ στην Ήπειρο και την Θεσσαλία οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται από τα 900 με 1000 μέτρα και πάνω και μάλιστα θα είναι κατά τόπους πυκνές. Μικρότερη είναι η πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο κεντρικό Ιόνιο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την βορειοδυτική Πελ/νησο. Στην υπόλοιπη χώρα η νύχτα θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και ξαστεριά. 

Μέσα στο πρωί πάντως και κυρίως προς το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στα βορειοδυτικά και έτσι οι βροχές θα αποκτήσουν πολύ πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα και τελικά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή του καιρού καθώς η συννεφιά θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές μέχρι το τέλος της ημέρας. Εξαίρεση θα αποτελέσει η Κρήτη όπου αργά το απόγευμα προς το βράδυ αναμένεται μια σύντομη επιδείνωση του καιρού με βροχές κυρίως στα νότια τμήματα του νησιού και μάλιστα δεν αποκλείεται πρόσκαιρη καταιγίδα στα νότια ανοιχτά. Μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχή υπάρχει επίσης για τα πολύ νότια τμήματα της Πελ/νησου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Α κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρκετά ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ και τοπικά στα νότια ακόμα και 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά κατά τόπους μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά, κατά διαστήματα αυξημένη με μικρή πιθανότητα για ασθενή τοπική βροχή μέσα στην ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας