Χαμηλές θερμοκρασίες την νύχτα και νωρίς το πρωί - Ο καιρός την Τρίτη 26/10/2021

2021-10-25

Περιορισμένα αναμένονται τα διαστήματα με ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια της Τρίτης για το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής, της κεντρικής και της νότιας - νοτιοδυτικής χώρας, καθώς θα έχουμε νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Αυτές οι νεφώσεις ωστόσο δεν φαίνεται να καταφέρνουν να δίνουν κάποιο αξιόλογο φαινόμενο, με μόνη εξαίρεση τις Σποράδες, την βόρεια Εύβοια, τα πολύ νοτιοδυτικά τμήματα της Πελ/νησου και την δυτική και κεντρική Κρήτη όπου ίσως ψιχαλίσει ή βρέξει ασθενώς και πολύ τοπικά (στην δυτική Κρήτη η πιθανότητα είναι λίγο μεγαλύτερη). Μεγαλύτερα πάντως θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια στην βόρεια Ελλάδα και στο κεντρικό - ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Α-ΝΑ διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί βοριάδες έως 6 Μποφόρ και στα ανοιχτά των Κυθήρων πολύ ισχυροί έως 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 4 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια του νομού και διαστήματα με ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό καιρό με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας