Χάρτης Χιονοπτώσεων για την Δευτέρα 15/02/2021

2021-02-14

Στο άρθρο αυτό, παραθέτουμε χάρτη στον οποίο σημειώνουμε τις περιοχές εκείνες οι οποίες κατά την διάρκεια της Δευτέρας 15/02/2021, θα δεχθούν χιονοπτώσεις. Όσο πιο έντονο είναι το λευκό χρώμα, τόσο πιο έντονες αναμένεται να είναι οι χιονοπτώσεις και κατά συνέπεια θα έχουμε αξιολογότερες χιονοστρώσεις.

Συνοπτικά σημειώνουμε τα εξής: 

Α') Οι περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας (συγκεκριμένα η Μαγνησία), της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Αττική), της ανατολικής Πελ/νησου (Κορινθία, Αργολίδα, ανατολική Αρκαδία και βόρεια Λακωνία), θα δέχονται κατά την διάρκεια της Δευτέρας χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα παρατηρούνται και σε πεδινές - παραθαλάσσιες περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας αλλά και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής Πελ/νησου. Τονίζεται ότι τα φαινόμενα δεν θα εκδηλώνονται καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας συνεχόμενα αλλά θα υπάρχουν διαστήματα με ανοιχτό καιρό και αρκετή ηλιοφάνεια. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην Βοιωτία, την δυτική και βόρεια Αττική και κυρίως την κεντρική και βόρεια Εύβοια όπου κατά τόπους θα σημειώνονται πολύ αξιόλογες χιονοστρώσεις. 

Β') Η περιοχή των Σποράδων αναμένεται μέσα στην ημέρα να δέχεται χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι αξιόλογα, ωστόσο θα υπάρχουν και μεγάλες περίοδοι ύφεσης.

Γ') Μπόρες χιονιού θα παρατηρούνται και στην περιοχή των Κυκλάδων, ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα, ακόμη και σε πεδινά - παραθαλάσσια τμήματα με μεγάλα διαστήματα όμως με βελτιωμένο καιρό. 

Δ') Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην Κρήτη τόσο λόγω των πολλών βροχοπτώσεων που θα σημειωθούν στα πεδινά - παραθαλάσσια, όσο και λόγω των πολύ πυκνών χιονοπτώσεων στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και σε τμήματα με χαμηλότερο υψόμετρο. 


Τονίζεται ότι τα παραπάνω ΔΕΝ αποτελούν την βασική πρόγνωση της Σελίδας μας αλλά έχουν ως μοναδικό σκοπό να επισημάνουν τις περιοχές όπου θα δεχθούν χιονοπτώσεις μέσα στην ημέρα. Μπορείτε να βρείτε όλες τις αναλυτικές πληροφορίες που χρειάζεστε για την όλη εξέλιξη του καιρού της Δευτέρας 15/02/2021 εδώ: https://www.hellasmeteo.gr/l/topika-ischyres-chionoptoseis-sta-anatolika-kai-notia-o-kairos-tin-deytera-15-02-2021/ 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας