Δεύτερο πολύ ισχυρό κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου - Ο καιρός την Τετάρτη 30/06/2021

2021-06-29

Ένα νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει την χώρα μας το επόμενο τριήμερο, καθώς εκ νέου πολύ θερμές αέριες μάζες θα καλύψουν ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και θα ανεβάσουν πολύ σημαντικά τις θερμοκρασίες. Μάλιστα και οι σημερινές ενδείξεις δείχνουν ότι το κύμα αυτό θα είναι ελαφρώς ισχυρότερο, με την κορύφωση να σημειώνεται την Πέμπτη όπου και τοπικά ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά θα ανέλθει ακόμη και άνω των 43 βαθμών Κελσίου

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 30/06/2021

Η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά σε ολόκληρη την χώρα με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στις κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΔ γενικά διευθύνσεις με ασθενείς εντάσεις της τάξεως των 2 με 4 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις και θα είναι πιο ενισχυμένοι, ιδίως στα Δωδεκάνησα όπου η ένταση κατά διαστήματα θα φτάνει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 18 έως 39 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας έως 40 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 38 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 21 έως 42 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 22 έως 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 24 έως 34 βαθμούς (στο εσωτερικό της νότιας Κρήτης έως 39 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου (το "38αρι" ισχύει μόνον για το εσωτερικό του νησιού της Ρόδου, στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θα κυμαίνεται έως και 6 με 7 βαθμούς πιο κάτω).

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις και στα νότια από Ν με την ένταση να κυμαίνεται μεταξύ των 2 και 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά του νομού και στα βόρεια προάστια, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει τοπικά στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού η μέγιστη θα ανέλθει περί τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας