Διάσπαρτες καταιγίδες στα ορεινά και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας - Ο καιρός την Δευτέρα 21/06/2021

2021-06-20

Η περιορισμένη και επιλεκτική αστάθεια των τελευταίων ημερών στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, θα διατηρηθεί και την Δευτέρα στην χώρα μας, καθώς τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν και πάλι νεφώσεις στους ορεινούς όγκους δίνοντας τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα. Παράλληλα η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει νέα άνοδο στα ηπειρωτικά, με την επικείμενη θερμή εισβολή ουσιαστικά να βρίσκεται "προ των πυλών".

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 21/06/2021

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με αίθριο καιρό σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σχεδόν παντού. Και πάλι όμως καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στους ορεινούς όγκους της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, στην δυτική και βόρεια ορεινή Θεσσαλία, στην βόρεια ορεινή Στερεά Ελλάδα και στην βόρεια ορεινή Πελ/νησο. 

Τις βραδινές ώρες, πιθανότητα υποτροπής του καιρού υπάρχει για την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την βόρεια Στερεά Ελλάδα, οπότε και είναι αρκετά πιθανό σε αυτά τα τμήματα να εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με την μέγιστη ένταση να φτάνει στα Δωδεκάνησα τα 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 16 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με αραιές νεφώσεις τις απογευματινές και βραδινές ώρες και με μικρή πιθανότητα να βρέξει για λίγο την νύχτα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Υποτροπή του καιρού ενδέχεται να υπάρξει και τις βραδινές ώρες με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας