Διάσπαρτες τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και σχεδόν αίθριος στα υπόλοιπα - Ο καιρός την Τρίτη 15/11/2022

2022-11-14

Με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να ξεκινήσει και να κυλήσει η ημέρα της Τρίτης για το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. Συγκεκριμένα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα στις περισσότερες κεντρικές και ανατολικές περιοχές, ενώ οι νεφώσεις θα είναι πιο αυξημένες κυρίως σε Θεσσαλία και κεντρική Μακεδονία, χωρίς ωστόσο αυτές να είναι ικανές να δώσουν φαινόμενα. 

Αντίθετα περισσότερο μουντός και άστατος θα καταστεί ο καιρός στη δυτική Ελλάδα καθώς οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές και κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και τα παράκτια της Ηπείρου. Μετά το μεσημέρι ο άστατος καιρός θα επεκταθεί και νοτιότερα δίνοντας κατά περιόδους ανάλογα φαινόμενα στα νησιά του κεντρικού Ιονίου, τις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου και στα πιο δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου (κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές). 

Προς το βράδυ τα άνω φαινόμενα θα εμφανίζουν τάση εξασθένησης/παύσης στις περισσότερες περιοχές, ενώ τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές στη νότια Πελ/νησο και κυρίως στα Κύθηρα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κατά κύριο λόγο διευθύνσεις με ασθενείς εντάσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 3 Μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέει Β άνεμος με ασθενείς έως μέτριες εντάσεις της τάξεως των 3 με 5 Μποφόρ, ενώ το πρώτο μισό της ημέρας οι ριπές στις Κυκλάδες ίσως τοπικά "αγγίξουν" τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 4 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια, ενώ το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και μερικά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας