Διατηρείται η κακοκαιρία με πολλές βροχές σε αρκετές περιοχές, τοπικά θυελλώδεις ανέμους και κρύο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 05-04-2020

2020-04-04

Παραμένει και την Κυριακή ο άσχημος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας μας με τις βροχές να διατηρούνται και τοπικά να έχουν αρκετά μεγάλη ένταση και διάρκεια, και τις πυκνές χιονοπτώσεις να συνεχίζονται στα περισσότερα ηπειρωτικά ορεινά. Παράλληλα οι άνεμοι τοπικά θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι έως και θυελλώδεις ενώ θα κάνει αρκετό κρύο για την εποχή στα κεντρικά και τα βόρεια. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 05/04/2020 

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρωινών ωρών ο καιρός θα παραμείνει ιδιαίτερα βροχερός στην Θράκη, την Μακεδονία, την Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και τα βορειοανατολικότερα τμήματα της Πελ/νησου. Τα φαινόμενα μάλιστα στην Μαγνησία, τις Σποράδες, την δυτική και κεντρική Εύβοια, την Βοιωτία και την δυτική Αττική προβλέπεται να έχουν έντονο έως και πολύ έντονο χαρακτήρα ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σε περιοχές κυρίως γύρω από τον Σαρωνικό. Και κατά την διάρκεια της ημέρας πάντως τα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις ίδιες περιοχές με αυξομειούμενη ένταση μέχρι το τέλος της ημέρας. Καλύτερες καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυριαρχήσουν στα δυτικά και μόνο στην δυτική Πελ/νησο και στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα και το βράδυ. Βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται μέσα στην ημέρα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ πολύ πιο τοπικά και ασθενή θα είναι τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά πάνω από τα 800 με 1000 μέτρα περίπου και κυρίως στην Θράκη, την δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από ΔΒΔ διευθύνσεις αρκετά ισχυροί μέχρι 7 Μποφόρ και στο υπόλοιπο από ΒΑ διευθύνσεις που στα βόρεια θα είναι θυελλώδεις αγγίζοντας τα 9 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική κατά την διάρκεια της νύχτας αναμένεται κακοκαιρία με αξιόλογες βροχές στις περισσότερες περιοχές του νομού. Τα φαινόμενα στα δυτικά αναμένεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες κυρίως μέσα στον Σαρωνικό και στα νότια του νομού. Ο βροχερός καιρός θα διατηρηθεί και μέσα στην ημέρα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και κατά τόπους 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ συννεφιά ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αργά την νύχτα προς τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας