Διατηρείται η καλοκαιρία και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες - Ο καιρός την Τετάρτη 04/01/2023

2023-01-03

Σε συνέχεια της παρατεταμένης καλοκαιρίας των τελευταίων αρκετών ημερών στο ευρύτερο κομμάτι της Επικράτειας, αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται και κατά το νέο εικοσιτετράωρο σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα με περιορισμένες τις νεφώσεις και μεγάλα τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Λίγο πιο αυξημένες ωστόσο δείχνουν να είναι οι νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου, χωρίς ωστόσο αυτές να δύνανται να δώσουν κάποιο φαινόμενο. 

Πρόσκαιρη πύκνωση των νεφώσεων αναμένεται αργά τη νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας στην περιοχή των Σποράδων, την ανατολική Μαγνησία και τη βόρεια Εύβοια (προς το ξημέρωμα της Πέμπτης και στη βόρεια Κρήτη), οπότε υπάρχει μαι μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς σε πολύ τοπικό επίπεδο και για λίγο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις γύρω στα 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα ανοιχτά του Πελάγους ισχυρές έως 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 2 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 1 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη 7 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νωρίς το πρωί λίγη συννεφιά και ηλιοφάνεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Αργά τη νύχτα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις γύρω στα 2 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις εντάσεως 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας