Διατηρείται η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες - Ο καιρός την Παρασκευή 16/07/2021

2021-07-15

Θα παραμείνουν και κατά την διάρκεια της Παρασκευής οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά και ίσως σημειωθεί παροδική μπόρα στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια του Πελάγους πολύ ισχυρές εντάσεις έως 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από Β διευθύνσεις μέχρι 6 Μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και νότια της Κρήτης μέχρι 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 18 έως 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 18 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 21 έως 40 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 37 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα δυτικά και βόρεια έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας