Διατηρείται ο άστατος καιρός την Τετάρτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 29-04-2020

2020-04-28

Παραμένει το άστατο σκηνικό του καιρού στην χώρα μας και την Τετάρτη καθώς η συννεφιά θα επιμείνει κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όποτε και θα σημειωθούν μέσα στην ημέρα μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μερική ενίσχυση στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 29/04/2020

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ καλά με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και νότιας κυρίως χώρας και με λίγη αραιή συννεφιά. Περισσότερες νεφώσεις θα έχουμε στα δυτικά και τα βόρεια οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πυκνότερες νεφώσεις και έτσι τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο, την Μακεδονία, τα βορειότερα τμήματα της Θράκης, την δυτική και βόρεια Θεσσαλία, την κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα και πιθανώς την βόρεια Πελ/νησο. Τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των προαναφερθέντων περιοχών ενώ κατά τόπους θα έχουν αρκετά αξιόλογο χαρακτήρα. Από αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα έχουμε σταδιακή εξασθένιση. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με λίγη συννεφιά και γενικά αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέτριοι με ένταση 4 με 6 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις αρκετά ενισχυμένοι κυρίως το απόγευμα και το βράδυ με την ένταση κατά τόπους να αγγίζει τα 7 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις μέχρι 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας θα παρατηρηθούν και υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθεί πυκνότερη συννεφιά και ενδέχεται τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθεί παροδική μπόρα στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα δυτικά 6 και πιθανώς τοπικά μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας