Διατηρείται ο καλός καιρός σχεδόν σε όλη την χώρα την Τετάρτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 18-03-2020

2020-03-17

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και την Τετάρτη καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας. Μόνο στην βόρεια Ελλάδα θα έχουμε λίγες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας και στα βορειότερα τμήματα της Θράκης.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα βόρεια ανοιχτά μέχρι 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες θα συνεχίσουν να πνέουν ενισχυμένοι με ένταση 5 με 7 Μποφόρ και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί έως 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 1 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά ασθενείς με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, βαθμιαία όμως θα ενισχυθούν και θα αγγίζουν εντάσεις των 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, βαθμιαία ωστόσο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας