Διατηρούνται και την Τρίτη οι βροχές και καταιγίδες στην χώρα μας με σταδιακή βελτίωση - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 08-10-2019

2019-10-07

Συνεχίζονται οι βροχές και καταιγίδες την Τρίτη σε αρκετές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας, με τον καιρό πάντως κυρίως το δεύτερο μισό της ημέρας να παρουσιάζει σταδιακά ολοένα και μεγαλύτερα σημάδια βελτίωσης. Παράλληλα οι άνεμοι στο Αιγαίο δείχνουν να παρουσιάζουν ενίσχυση ενώ η θερμοκρασία ίσως σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα βόρεια.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη 02/10/2019

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την δυτική Πελ/νησο, τις Κυκλάδες και ενδεχομένως την Κρήτη. Αρκετά έντονες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται επίσης σε όλο το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης θα εκδηλώνονται σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, βόρειο Ιόνιο, Θεσσαλία, Σποράδες (εδώ ίσως πρόσκαιρα αποκτήσουν και έντονο χαρακτήρα), μέρος της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, τα φαινόμενα στα περισσότερα ηπειρωτικά θα έχουν σταματήσει εκτός από την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και ίσως την ανατολική Πελ/νησο όπου θα σημειωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Και στα υπόλοιπα τμήματα πάντως μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα παρουσιάζουν ολοένα και πιο τοπικό και εξασθενημένο χαρακτήρα και μέχρι το βράδυ θα έχουν σχεδόν σταματήσει παντού. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΑΝΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. και στο Αιγαίο από Β γενικά διευθύνσεις οι οποίοι σταδιακά θα ενισχυθούν στα 7Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετά αυξημένη συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και ενδέχεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα δυτικά και βόρεια του νομού κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις γύρω στα 3-4Μπ. και από το απόγευμα στα ανατολικά μέχρι 5 και πιθανώς 6Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά η οποία το πρωί θα δίνει βροχές μέτριας γενικά έντασης με βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας