Διατηρούνται οι τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια Ελλάδα - Τοπικά θυελλώδεις βοριάδες και χαμηλές θερμοκρασίες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 06-04-2020

2020-04-05

Παραμένει ο μουντός καιρός κυρίως στην κεντρική, την ανατολική και την νότια Ελλάδα και την Δευτέρα με τις βροχές να συνεχίζουν τοπικά να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές και τις χιονοπτώσεις να διατηρούνται στα ορεινά ηπειρωτικά. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν κατά τόπους πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις ενώ ο υδράργυρος θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 06/04/2020 

Στα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής, την ανατολική και νότια Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα της Πελ/νησου ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από την αρχή μέχρι το τέλος της ημέρας και θα σημειώνονται κατά διαστήματα τοπικού χαρακτήρα βροχές, πιο αξιόλογες στις Σποράδες και την βόρεια Στερεά. Τοπικές βροχές κατά διαστήματα και καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας θα σημειώνονται επίσης στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ στην Κρήτη ο καιρός σταδιακά θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νησιού. Στην βόρεια Ελλάδα με εξαίρεση την νότια Χαλκιδική ο καιρός θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης, με την συννεφιά ωστόσο να διατηρείται με μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Και στα δυτικά ο καιρός θα είναι κάπως καλύτερος, με συννεφιά και μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές στην δυτική Πελ/νησο. Χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας από τα 800 με 900 μέτρα υψόμετρο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις πολύ ισχυροί έως 8 Μποφόρ και τοπικά στα βόρεια θυελλώδεις 9 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένη συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρκετά έως πολύ ισχυροί με ένταση 6 με 7 Μποφόρ και πιθανώς κατά διαστήματα οι ριπές θα αγγίζουν τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένη συννεφιά με μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μέσα στην ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας