Δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο και αρκετή ζέστη στα ηπειρωτικά - Ο καιρός το Σάββατο 22/08/2020

2020-08-21

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν κατά την διάρκεια του Σαββάτου στην χώρα μας, καθώς ο αίθριος καιρός θα κυριαρχήσει σε όλα τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα. Μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά και κυρίως στην Θράκη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε ΒΔ και θα ενισχυθούν στα 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα είναι αρκετά ισχυροί και θα φτάνουν σε αρκετά σημεία την ένταση των 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα ανέβει κοντά στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας