Δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο και λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά - Ο καιρός την Κυριακή 28/06/2020

2020-06-27

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε όλη σχεδόν την χώρα την Κυριακή, καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά με πιθανότητα για τοπικές πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις αρκετά ισχυροί έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας