Δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο και τοπικές βροχές στα κεντρικά και νότια - Ο καιρός την Τρίτη 07/09/2021

2021-09-06

Με αυξημένη συννεφιά και περιορισμένα διαστήματα με ηλιοφάνεια αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα της Τρίτης για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, καθιστώντας έτσι τον καιρό αρκετά μουντό. Μάλιστα οι νεφώσεις κατά διαστήματα θα πυκνώνουν αρκετά σε Θεσσαλία, Σποράδες, βόρεια και ανατολική Στερεά Ελλάδα και βορειοανατολική Πελ/νησο και μέσα στην ημέρα θα πρέπει κατά περιόδους να σημειώνονται τοπικές βροχές όχι ιδιαίτερης έντασης. Νεφελώδης αναμένεται να είναι ο καιρός και στην Κρήτη όπου επίσης κατά την διάρκεια της ημέρας θα βρέχει κατά διαστήματα, ιδίως στα βορειοδυτικά του νησιού. Αντίθετα στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις και ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις της τάξεως των 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα διατηρηθούν σε πολύ ισχυρές έως θυελλώδεις εντάσεις που θα φτάνουν τα 7 με 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 13 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με ηλιοφάνεια η οποία θα εναλλάσσεται με νεφώσεις, πυκνότερες στα βορειοδυτικά - βόρεια του νομού όπου και κατά την διάρκεια της ημέρας θα σημειώνονται ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις αρχικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7 με 8 Μποφόρ και μικρή εξασθένιση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας