Δύο εκπληκτικά και «τρομακτικά» ρεκόρ που αφορούν τις αστραπές, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός

2020-06-28

Σε μία εξωπραγματική ανακοίνωση προχώρησε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO), στην οποία κάνει λόγο για δύο απίστευτα ρεκόρ σχετικά με την μεγαλύτερη σε μήκος αλλά και σε διάρκεια αστραπή που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Οργανισμού, στις 31 Οκτωβρίου του 2018, σε περιοχή της νότιας Βραζιλίας, σημειώθηκε αστραπή της οποίας το μήκος έφτασε το απίστευτο νούμερο των 709 χιλιομέτρων και φυσικά πρόκειται για την μεγαλύτερη σε μήκος αστραπή που έχει καταγραφεί έως σήμερα (φανταστείτε μία απόσταση μεταξύ Λονδίνου και Βασιλείας)!!

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ωστόσο, ανακοίνωσε και ένα εξίσου εκπληκτικό ρεκόρ, αυτό της μεγαλύτερης σε διάρκεια αστραπής και αναφέρει πως σημειώθηκε στις 4 Μαρτίου 2019 στην βόρεια Αργεντινή με χρονική διάρκεια 16,7 δευτερόλεπτα!!

Και τα δύο αυτά ρεκόρ, έχουν διπλάσιες τιμές από αυτά που κατέρριψαν, καθώς ο προηγούμενος μεγαλύτερος κεραυνός ήταν 321 χιλιόμετρα και σημειώθηκε στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ το 2007, ενώ η μεγαλύτερη σε διάρκεια αστραπή ήταν 7,74 δευτερόλεπτα και καταγράφηκε τον Αύγουστο του '12 στην Γαλλία.