Έκτακτο Δελτίο Χιονοπτώσεων για το Σάββατο 16/01/2021

2021-01-15

Παραθέτουμε επιπρόσθετο άρθρο - χάρτη όπου σημειώνουμε τις περιοχές εκείνες οι οποίες κατά την διάρκεια του Σαββάτου 16/01/2021, θα δεχθούν χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, έως και τα πεδινά τμήματα. Όσο πιο έντονο είναι το λευκό χρώμα στον χάρτη, τόσο περισσότερες και πιο πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις, καθώς επίσης θα έχουν και την μεγαλύτερη διάρκεια. 

Τονίζουμε τα παρακάτω:

Α') Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στο εσωτερικό της Ηπείρου σε υψόμετρο άνω των 200 μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Ιωάννινων. Οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν έως τις πρωινές ώρες και σταδιακά θα μεταφερθούν σε περιοχές κοντά στην οροσειρά της Πίνδου.

Β') Από τα ξημερώματα του Σαββάτου, πυκνές χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές, θα εκδηλωθούν στην κεντρική και νότια Θεσσαλία, με έμφαση τους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων, καθώς επίσης και στην κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα, επίσης σε πεδινές περιοχές, με έμφαση την Φωκίδα, την Φθιώτιδα (και μέσα στην Λαμία) και την δυτική Βοιωτία. Αξιόλογες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη πεδινή Θεσσαλία ενώ στα παράκτια του γεωγραφικού διαμερίσματος και στον Βόλο, ενδεχομένως να έχουμε εναλλαγές χιονόνερου - χιονόπτωσης. 

Γ') Πυκνές έως πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέσα στις πρωινές και μεσημβρινές ώρες στην ορεινή - ημιορεινή κεντρική και βόρεια Πελ/νησο, με τα υψόμετρα χιονόπτωσης να ξεκινούν από τα 400 με 500 μέτρα και θα αφορούν την ορεινή - ημιορεινή Αρκαδία, την ανατολική ορεινή - ημιορεινή Αχαΐα και την ορεινή - ημιορεινή Κορινθία. 

Δ') Χιονοπτώσεις ήδη από πολύ νωρίς το ξημέρωμα, θα σημειώνονται σε ολόκληρη την δυτική Μακεδονία και πιο τοπικά στην Περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας. Χιονόπτωση θα σημειωθεί και στην πόλη της Θεσσαλονίκης κυρίως από το ξημέρωμα μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επέλθει μέσα στο απόγευμα.

Ε') Τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις πιθανώς πυκνές θα σημειωθούν στην Βοιωτία και την κεντρική και βόρεια Εύβοια, από τα 100 με 200 μέτρα και πάνω. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν επίσης στην δυτική και βόρεια Αττική από τα 200 με 300 μέτρα και πάνω.

Αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με την όλη εξέλιξη της κακοκαιρίας, θα βρείτε στην αναλυτική μας πρόγνωση την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.hellasmeteo.gr/l/ischyres-chionoptoseis-sta-kentrika-kai-voreia-kai-vroches-sta-notia-o-kairos-to-savvato-16-01-2021/ 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας