Έκτακτο Δελτίο Έντονων Καιρικών Φαινομένων για την Δευτέρα 14/12/2020

2020-12-13

Παρακάτω παραθέτουμε επιπρόσθετο χάρτη στον οποίο σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες κατά την διάρκεια της Δευτέρας 14/12/2020, θα δεχθούν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα. Το παρακάτω Έκτακτο Δελτίο, δεν αποτελεί την βασική πρόγνωση της ημέρας (μπορείτε να την διαβάσετε εδώhttps://www.hellasmeteo.gr/l/ischyres-vroches-kai-kataigides-sta-anatolika-kai-ta-notia-me-thyellodeis-voriades-o-kairos-tin-deytera-14-12-2020/) αλλά έχει ως σκοπό να τονίσει ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία. 

Με πράσινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες έχουν αυξημένη πιθανότητα μέσα στην ημέρα να δεχθούν βροχές ή και καταιγίδα. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Στερεά Ελλάδα: Δυτική Εύβοια, Βοιωτία, νότια Αττική

Πελ/νησος: Κορινθία, ανατολική Αρκαδία, Λακωνία

Νησιά Αιγαίου: Ανατολικές Κυκλάδες, Λασίθι (ανατολική Κρήτη), νησιά θρακικού Πελάγους.


Με κίτρινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές όπου θα δεχθούν βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Στερεά Ελλάδα: Βόρεια και ανατολική Εύβοια, βόρεια και ανατολική Αττική.

Πελ/νησος: Αργολίδα

Νησιά Αιγαίου: Δυτικές Κυκλάδες, Ρέθυμνο, Ηράκλειο καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 


Με κόκκινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες αναμένεται να δεχθούν πολλές βροχές ή και ισχυρές καταιγίδες μεγάλης διάρκειας και με πιθανότητα τοπικών πλημμυρών. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Στερεά Ελλάδα: Κεντρική Εύβοια

Κρήτη: Χανιά


Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι σταδιακά μέσα στην Τρίτη αναμένεται βελτίωση του καιρού. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας