Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την δυτική Ελλάδα την Τρίτη 19-11-2019

2019-11-18

Παρακάτω παρατίθεται χάρτης στον οποίο σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες έχουν μεγάλες πιθανότητες να δεχθούν έντονα καιρικά φαινόμενα:

Με κόκκινο κεραυνό σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες θα δεχτούν έντονες βροχές και καταιγίδες και θα συνδυαστούν με μεγάλες ριπές ανέμων και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Οι περιοχές αυτές είναι:

1) Τα Επτάνησα

2) Τα παράκτια τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελ/νησου.

Με πορτοκαλί κεραυνό σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες θα δεχτούν βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά διαστήματα έντονες. Οι περιοχές αυτές είναι:

1) Τα ενδότερα τμήματα της δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελ/νησου.

2) Τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως η νότια Χαλκιδική).

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το πέρασμα των ισχυρών βροχών και καταιγίδων δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια. Τα φαινόμενα με έντονο χαρακτήρα θα ξεκινήσουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης και θα διατηρηθούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Επίσης!!! Ο παρών χάρτης ΔΕΝ αποτελεί πρόγνωση της Τρίτης καθ'ότι αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες και σε άλλες περιοχές της χώρας μας (ανατρέξτε στην αναλυτική πρόγνωση). Ο χάρτης αυτός έχει ως σκοπό να επισημάνει τις περιοχές με τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αναμένονται σε άλλες περιοχές βροχές και καταιγίδες.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας