Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την Παρασκευή 18/09/2020

2020-09-16


Μετά και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας από τα προγνωστικά μοντέλα, προχωρήσαμε στην έκδοση Έκτακτου Δελτίου, σχετικά με τις περιοχές που είναι πιθανό να έρθουν αντιμέτωπες με πολύ ισχυρά έως και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές οι οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα είναι οι εξής:

Το κεντρικό και νότιο Ιόνιο, η Ηλεία, η Μεσσηνία και η νοτιοδυτική Αχαΐα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως και το μεσημέρι της Παρασκευής, θα δεχθούν πολύ έντονες βροχές, ισχυρές καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και κυρίως πολύ θυελλώδεις ανέμους έως και πάνω από 10 με 11 Μποφόρ στα ανοιχτά.

Χάρτης υετού από το προγνωστικό μοντέλο ECMWF για το ξημέρωμα της Παρασκευής!!


Χάρτης υετού από το προγνωστικό μοντέλο ECMWF για το πρωί της Παρασκευής!!


Το 2ο μισό της ημέρας, το σύστημα κινούμενο ανατολικότερα θα επηρεάσει με τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες την κεντρική και ανατολική Πελ/νησο (Αρκαδία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία), καθώς επίσης την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα (Βοιωτία, Αττική και πιθανώς Εύβοια). Και σε αυτές τις περιοχές θα πνέουν τοπικά θυελλώδεις άνεμοι άνω των 8 με 9 Μποφόρ.


Χάρτης υετού από το προγνωστικό μοντέλο ECMWF για το μεσημέρι της Παρασκευής!!


Χάρτης υετού από το προγνωστικό μοντέλο ECMWF το βράδυ της Παρασκευής!!


Θα ακολουθήσει και νεότερο Έκτακτο Δελτίο με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία. Τονίζεται ότι μια πιθανή απόκλιση από την τροχιά που γνωρίζουμε ότι θα ακολουθήσει το χαμηλό (πράγμα αρκετά πιθανό), μπορεί να επηρεάσει και περισσότερες ή λιγότερες περιοχές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση!!

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας