Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για το Σ/Κ 04-05/04/2020

2020-04-03

Στον παραπάνω χάρτη σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες αναμένεται να δεχθούν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα από την επερχόμενη κακοκαιρία και οι οποίες δύναται να δημιουργήσουν πλημμυρικά επεισόδια. 

Με την κόκκινη αστραπή σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες κατά διαστήματα θα έχουν πολύ ισχυρές βροχές, καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια. Οι περιοχές αυτές είναι: Η Μαγνησία, οι Σποράδες, η δυτική Εύβοια, η Βοιωτία, η δυτική Αττική και τα βορειότερα τμήματα της Κορίνθου και της Αργολίδας. Η μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων εκτιμάται από το απόγευμα του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής. 

Με την κίτρινη αστραπή σημειώνονται οι περιοχές που θα έχουν πιθανώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι περιοχές αυτές είναι: η κεντρική και ανατολική Αττική, η ανατολική Εύβοια, οι περισσότερες περιοχές της Κορίνθου και της Αργολίδας, η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η νότια Χαλκιδική, η Φθιώτιδα, η Κεφαλλονιά, η Ζάκυνθος και η Ιθάκη. Η μεγαλύτερη ένταση εκτιμάται από το απόγευμα του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν πρόγνωση αλλά επισήμανση για τις περιοχές οι οποίες φαίνεται να δέχονται τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα. Βροχές θα απασχολήσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας και την πρόγνωση μπορείτε να την δείτε εδώ: https://www.hellasmeteo.gr/l/kakokairia-me-topika-ischyres-vroches-kataigides-pyknes-chionoptoseis-sta-oreina-thyellodeis-anemoys-kai-afrikaniki-skoni-prognosi-hellas-to-savvato-04-04-2020/ 

Τέλος να σημειώσουμε ότι στο Έκτακτο Δελτίο συμπεριλαμβάνονται και οι θυελλώδεις ΝΑ άνεμοι στα Δωδεκάνησα και στις περισσότερες περιοχές των Κυκλάδων!!