Έκτακτο Δελτίο Ισχυρών Χιονοπτώσεων για την Κυριακή 14/02/2021

2021-02-13

Λαμβάνοντας υπόψιν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, αλλά και την όλη εξέλιξη της κακοκαιρίας μέχρι και αυτήν την στιγμή, παραθέτουμε έκτακτο δελτίο χιονοπτώσεων για την Κυριακή 14/02/2021. Στο παρακάτω χάρτη σημειώνονται οι περιοχές εκείνες οι οποίες κατά την διάρκεια της ημέρας αναμένεται να δεχθούν χιονοπτώσεις. Όσο πιο έντονο είναι το λευκό χρώμα, τόσο πιο έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις αλλά και τόσο πιο μεγάλες θα είναι οι χιονοστρώσεις. 

Συνοπτικά λοιπόν προκύπτουν τα εξής: 

Α') Ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν τις νυχτερινές και πρωινές ώρες της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στην δυτική Μακεδονία και κατά διαστήματα στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα αξιόλογες θα σημειώνονται στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη ενώ χιόνια θα πέσουν και στα παραθαλάσσια τμήματα των νησιών του θρακικού. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα σιγά σιγά θα εξασθενούν και αργά την νύχτα θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές. 

Β') Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ενδότερα τμήματα της Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Ιωαννίνων κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρωινών ωρών. Ωστόσο καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα πιο βόρεια και ανατολικά τμήματα του γεωγραφικού διαμερίσματος. 

Γ') Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλη την δυτική, την κεντρική και την βόρεια Θεσσαλία τις νυχτερινές και πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν καθ' όλη την διάρκεια της Κυριακής και θα παρουσιάζουν αυξομειούμενη ένταση. 

Δ') Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην κεντρική - ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην βόρεια - βορειοανατολική Πελ/νησο, αρχικά στα πιο ορεινά - ημιορεινά τμήματα και μέχρι το τέλος της ημέρας και σε περιοχές με πολύ χαμηλότερο υψόμετρο. 

Τονίζουμε ότι το παραπάνω δεν αποτελεί την βασική πρόγνωση της Σελίδας μας, αλλά έχει ως σκοπό μόνο να επισημάνει τις περιοχές όπου θα δεχθούν χιονοπτώσεις κατά την διάρκεια της Κυριακής. Την αναλυτική πρόγνωση σχετικά με τις ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, την ένταση αυτών, τις περιοχές όπου θα δεχθούν βροχές και καταιγίδες, τις περιοχές όπου θα έχουν πολύ καλύτερο και πιο ζεστό καιρό, αλλά και όλα όσα πρέπει να ξέρετε, μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: https://www.hellasmeteo.gr/l/poly-ischyres-chionoptoseis-se-polles-perioches-o-kairos-tin-kyriaki-14-02-2021/ 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας