Ενίσχυση των ανέμων στα Πελάγη και αρκετή ηλιοφάνεια - Ο καιρός την Πέμπτη 20/05/2021

2021-05-19

Θα παραμείνουν και κατά την διάρκεια της Πέμπτης οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθώς στα περισσότερα τμήματα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Κάποιες διάσπαρτες νεφώσεις αναμένεται να τις έχουμε κυρίως στην βόρεια Ελλάδα και κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας, ίσως σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες ολιγόλεπτου χαρακτήρα στα βόρεια ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Αργά το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ προς την αλλαγή της ημέρας, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση μόνο στα βορειοανατολικά (λεπτομέρειες σε νεότερη πρόγνωση). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 5 με 6 Μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις, κατά διαστήματα ισχυροί έως πολύ ισχυροί με την ένταση να φτάνει τα 7 Μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέει ΝΔ άνεμος έως 4 Μποφόρ. Το βράδυ όμως στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε Β και θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση προς την αλλαγή της ημέρας. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς (τοπικά στην Πιερία και την Ημαθία η μέγιστη θα ανέλθει στους 27 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 13 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε το πρώτο μισό της ημέρας αραιή νέφωση και αρκετή ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ, ενώ σε περιοχές που βρέχονται από τον Κορινθιακό και στον δυτικό Σαρωνικό, η ένταση των Δ ανέμων αναμένεται να φτάσει τα 6 Μποφόρ και οι ριπές ενδεχομένως τα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιή νέφωση μέσα στην ημέρα αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Το βράδυ οι νεφώσεις στα βόρεια του νομού, είναι πιθανό πρόσκαιρα να αυξηθούν, οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθεί παροδική βροχή μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Το βράδυ όμως θα στραφούν σε Β και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 Μποφόρ και στον Θερμαϊκό στα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας